Kommande podcasten "Bladen brinner" startar insamling

 • Pressmeddelande från "Bladen brinner"-grundarna, Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo

  Podcast om barnböcker startar insamling

  - Vi vill rikta en stor strålkastare på litteratur för barn och unga, och få vuxna att engagera sig mer i vad barnen läser, säger Johanna Lindbäck , författare och fd läsambassadör.

  Idag, den 16 maj, startar den blivande podcasten ”Bladen brinner” en kickstarterkampanj för att samla ihop de pengar som behövs för att programmet ska bli verklighet. Kampanjen pågår i en månad, och avslutas den 16 juni. Vem som helst kan bidra med en summa för att stödja projektet.

  – Vi har redan fått ekonomiskt stöd av en rad stora svenska barnboksförlag, men det räcker inte hela vägen. Nu hoppas vi på den här kampanjen, så att vi sedan kan göra verklighet av alla våra planer för det här programmet, säger Lisa Bjärbo, författare.

  ”Bladen brinner” är tänkt att bli en litteraturpodcast, riktad till vuxna. Den ska handla om böcker för barn och unga, och fyllas med intervjuer, reportage, boksamtal och diskussioner. Syftet med programmet är att skapa ett levande samtal om barnens böcker bland vuxna, guida i bokdjungeln, och på så sätt i slutänden skapa läslust hos barnen.

  – Alla är överens om att det är viktigt att barn läser, säger Johanna Lindbäck. Men det räcker inte att slå fast att de behöver läsa gång på gång. Vi vuxna måste också prata om vad de läser. Vi måste engagera oss och visa att vi tycker barnens böcker är viktiga, på riktigt.  

  Bakom ”Bladen brinner” står Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo, båda två författare.

  Om kickstarterkampanjen når sitt mål drar podcasten igång till hösten.

  För mer information, besök kickstarterkampanjen här: https://www.kickstarter.com/projects/16806842/bladen-brinner
  eller podcastens facebooksida här: www.facebook.com/bladenbrinner

  För kontakt med Lisa Bjärbo (0709-840485) eller Johanna Lindbäck (0702-166139), mejla lisa@bladenbrinner.se eller johanna@bladenbrinner.se