Lena Sjöberg tilldelas ännu ett pris!

 • Pressmeddelande från Bokförlaget Opal 2013-10-23

  23 oktober vann Lena Sjöbergs faktabok Hårdkokta fakta om ägg Måltidsakademins pris Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin Barn & Mat. Tyvärr kunde hon själv inte närvara så Melina Nordstrand på Opal tog emot priset åt henne av Carl Jan Grankvist.


  Juryns motivering av Hårdkokta fakta om ägg:
  "Hårdkokta fakta om ägg ger både liten som stor häftiga kunskaper om alla sorters ägg. Vi får svar på hur kycklingen kan andas i äggskalet, om det finns ägg i rymden och vad som händer med ägg som ruvas, allt härligt illustrerat av Lena Sjöberg."

  Årets Svenska Måltidslitteratur delas ut av Måltidsakademien som grundades den 19 oktober 2000 med syftet att främja forskning kring och utveckling av måltiden ur ett helhetsperspektiv. Det innebär att Måltidsakademien uppmuntrar forskning och utveckling av måltiden inom universitets- och högskolevärlden samt strävar efter att vara en länk mellan forskare och allmänhet. Måltidsakademiens Håkan Jönsson och Nordiska museets styresman Christina Mattsson höll i prisutdelningen tillsammans med Carl Jan Grankvist.

  I måndags tillkännagavs också att Lena Sjöberg är nominerad till Augustpriset 2013 för boken Cirkusloppor på luffen

  Lena Sjöberg är född 1970, uppvuxen i bruksorten Sandviken och numera bosatt i den småländska byn Mörtfors, på gränsen mellan Västervik och Oskarshamn.