Ny förortsskildring från Mats Berggren

 • Pressmeddelande från Bokförlaget Opal 2014-01-08

  Mats Berggrens nya ungdomsroman om sex ungdomar med olika bakgrund, bosatta i samma förort, är enligt författaren själv den bästa bok han skrivit.

  Enligt polisens förundersökning hade pojken som låg på gångvägen stuckits i hjärtat med ett vasst föremål … Den ena av tjejerna bara skrek rakt ut, skrek och skrek, men den andra samlade ihop sig tillräckligt för att få fram mobilen och slå 112.
 Pojkens liv gick inte att rädda.
 Han var femton år.

  

Måndagen den 13 januari 2014 släpps Mats Berggrens nya bok Onsdag kväll, strax före sju. Mats Berggren är författare till ett flertal populära ungdomsböcker som Blåögd, Det finns inga skridskor i öknen, Språkresan och Jag ljuger bara på fredagar. Han har under en längre tid även recenserat ungdomsböcker för bland annat Aftonbladet, och sitter med i ALMA-juryn.

  Mycket av sin tid ägnar han åt att besöka ungdomar i skolor och på fritidsgårdar, och det är också där han får mycket av sin inspiration.
Onsdag kväll, strax före sju utspelar sig under några intensiva veckor, och beskriver livet för sex ungdomar med skiftande bakgrund, alla bosatta i den fiktiva förorten Alsta. De sex ungdomarna lever sina vanliga liv och tacklas med vardagliga problem som föräldrar, skola, vänner och kärlek. Men plötsligt händer det otänkbara.

  
”En historia som kommer att dröja sig kvar länge i minnet”, skrev Anna Wilner i BTJ-häftet 14103697. ”Den bästa bok jag skrivit”, enligt författaren själv.