Exklusivt! Förhandstitt på nya boken om Pettson och Findus

 • Pressmeddelande från Bokförlaget Opal 2014-01-77

  2014 firar Pettson och Findus 30 år! Det kommer att firas hela året med start 11 februari då exklusivt inbjudna får träffa Sven Nordqvist och titta på den nya boken som släpps 3 mars.

  Vi bjuder på pinchos och något gott att dricka. Sven Nordqvist kommer att vara där och visa originalen till boken. Alla gäster som anmält att de kommer får ett ex av boken.

  Tisdagen 11 februari från 16:00

  Magnolia Café Blecktornsgränd 9, T-bana Mariatorget

  Osa senast 3/2 till sara@opal.se

  Anmälan krävs då lokalen är begränsad

  Känner du Pettson och Findus? är en historia som riktar sig till 1-3-åringar. Boken är i kartong och har ett mindre format än de tidigare böckerna men fortfarande är bilderna detaljrika med massor av roliga saker att upptäcka, precis som en Pettson-bok ska vara. Den släpps till bokhandeln 3 mars 2014.

  2014 är det 30 år sedan första boken, Pannkakstårtan, kom ut. Den blev en direkt succé och sålde över 100 000 exemplar första året.

  Sedan Pannkakstårtan släpptes har det kommit ytterligare 8 bilderböcker men även en större kartongbok (Hemma hos Pettson och Findus), en kapitelbok (Tomtemaskinen) och flera faktaböcker, med allt från mat till sång. Tillsammans har böckerna om Pettson och Findus sålt i närmare 2 000 000 exemplar enbart i Sverige. Böckerna har översatts till 47 språk.