Påminnelse! Möt Sven Nordqvist och få nya Pettson och Findusboken

 • Pressmeddelande från Bokförlaget Opal 2014-02-03

  En månad innan det officiella boksläppet av ”Känner du Pettson och Findus?” har du chansen att se en exklusiv utställning av originalen samt få ett eget exemplar av den rykande färska boken.

  Vi bjuder på pinchos och något gott att dricka. Sven Nordqvist kommer att vara där och visa originalen till boken. Alla gäster som anmält att de kommer får ett ex av boken.

  Tisdagen 11 februari från 16:00

  Magnolia Café Blecktornsgränd 9, T-bana Mariatorget

  OBS! Osa senast 3/2 till sara@opal.se

  Anmälan krävs då lokalen är begränsad

  Känner du Pettson och Findus? är en historia som riktar sig till 1-3-åringar. Boken är i kartong och har ett mindre format än de tidigare böckerna men fortfarande är bilderna detaljrika med massor av roliga saker att upptäcka, precis som en Pettson-bok ska vara. Den släppstill bokhandeln 3 mars 2014. 

  2014 är det 30 år sedan första boken, Pannkakstårtan, kom ut. Den blev en direkt succé och sålde över 100 000 exemplar första året.

  Sedan Pannkakstårtan släpptes har det kommit ytterligare 8 bilderböcker men även en större kartongbok (Hemma hos Pettson och Findus), en kapitelbok (Tomtemaskinen) och flera faktaböcker, med allt från mat till sång. Tillsammans har böckerna om Pettson och Findus sålt i närmare 2 000 000 exemplar enbart i Sverige. Böckerna har översatts till 47 språk.