Koden är knäckt

 • Pressfrukost, bokrelease & föreläsning

   

  Du är varmt välkommen till en pressfrukost med föreläsning och boksläpp av Koden är knäckt – retorik och kommunikation, av Per Lange och Johan Bergström. Per Lange (nominerad till Årets Talare förra året och en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom kommunikation) kommer att hålla en föreläsning om boken och om No Limits – ett projekt som vill lära barn att ingenting är omöjligt. 

  Var: Södra Teatern
  När: 18 september 2014
  Tid: 08:00-10:00
  08:00-08:30 – Frukost
  08:30-09:15 –  Per Lange föreläser på temat “Kommunikation, retorik och fjärilarna i magen ...”
  09:15-10:00 - Mingel
  Osa senast: den 4 september till hanna@opal.se, antalet platser är begränsat.

  Missa inte chansen - kom och bli inspirerad!!

  För snart 13 år sedan började en tanke växa fram hos Per Lange och Johan Bergström: tänk om man kunde lära ut retorik och konsten att tala inför publik till barn - så att det förknippas med något roligt och lustfullt?  Idén föddes tillsammans med programmet REA som sändes i Sveriges television. Per och Johan skrev sketcher som syftade till att hjälpa barnen lösa vardagliga, kommunikativa problem. De lärde ut retoriska knep – som var klart mer framgångsrika än vanligt tjat ...

  Nu, 2014, har alla dessa sketcher, tankar och samtal vuxit till ett än större projekt. Det har blivit en bok, Koden är knäckt – retorik och kommunikation, där Benny Fagerström, 11 år, är huvudpersonen. Han har genom forskning och experimenterande listat ut hur han ska få höra “Det där lät som en bra idé” istället för “Nej, sluta tjata ...” Vad ska du säga för att få en egen hund? Få sova över hos kompisarna? Höja veckopengen? Men framförallt: hur blir du vän med fjärilarna i magen och vågar tala inför publik?

  Samtidigt som boken kommer är Per Lange och Johan Bergström tillsammans med Lisa Ekenberg i full gång med något de kallar för No Limits Camps – retorikläger för barn. Här får deltagarna, i en lekfull och tillåtande miljö, öva praktiskt på att tala inför publik. Så här skrev spontant en förälder efter förstalägret: “Mina barn sprudlar av lycka efter dessa dagar ...”

  Som om inte detta vore nog spelas det, i detta nu, in en tv-serie (boken filmatiseras av Karin af Klintberg, som producerat REA, Värsta Språket, Historieätarna m.m.) som vill lyfta allt detta som är Per och Johans mål och mening – att barn ska våga mer, tycka retorik är roligt och inte vara rädda för vad andra ska tycka och tänka.

  http://www.opal.se/

  http://nlcamps.se/