Internationellt bästsäljande Cornelia Funke kommer till Litteralund

 • Pressmeddelande från Bokförlaget Opal 2015-04-09 

  Cornelia Funke är en internationellt bästsäljande barn- och ungdomsboksförfattare från Tyskland men bosatt i L.A., USA. Hennes böcker har sålts i cirka 30 miljoner exemplar världen över och flera är filmatiserade. I Sverige är hon mest känd för Bläck-triologin; Bläckhjärta, Bläckmagi och Bläckdöd.

  Hon är en författarinna som är ovanlig på flera sätt. Under sina många år som författare har hon inte fått ett enda refuseringsbrev, dessutom har hon lyckats utomordentligt i både Storbritannien och i USA, vilket inte är så lätt för en icke-engelskspråkig författare. Hennes böcker har florerat högt på topplistorna och är flerfaldigt prisbelönade. 

  Länge var det bara barn som kände till Funke. Men när hennes romaner blev bästsäljare i USA vaknade Hollywood och Bläckhjärta filmatiserades av Sagan om ringen-producenten Mark Ordesky med en budget på 50 miljoner dollar. Boken dessförinnan, Tjuvarnas herre, hade en startupplaga på 75 000 ex i USA, vilket var mer än dubbelt så mycket som den första upplagan av Harry Potter. Även Tjuvarnas herre har blivit film. Funkes senaste serie Reckless har hon skrivit tillsammans med Hollywoodregissören Lionel Wigram. I samband med  Litteralund släpps hennes bilderbok Månskensdraken i nyutgivning.

  Nu gör Cornelia Funke åter ett efterlängtat besök i Sverige. Hon blev så förtjust i vårt land när hon besökte Stockholm och Göteborg 2011 att hon gärna tackade ja till Litteralunds inbjudan. Under tre dagar kommer hon att medverka på skolbesök, konferens och seminarium i Lund.

  Cornelia Funke har begränsat med tid så först till kvarn gäller vid intervjuförfrågningar.

   

  Cornelia Funkes program:

  Torsdag 16/4 kl. 9.30-10.30 och kl. 12.30-13.30 Skolprogram

  Fredag 17/4 kl. 13.00-14.00 Konferensprogram: Bakom spegeln

  Cornelia Funke talar om sitt författarskap med Lotta Olsson, litteraturkritiker på Dagens Nyheter.
 Observera att förköpt konferenspass behövs för att lyssna till samtalet. I Stadshallen i Lund.

  Lördag 18/4 kl. 13.00-13.45 Träffa en författare: Cornelia Funke

  Möt författaren bakom populära Bläcktrilogin och fantasyböcker som Tjuvarnas herre och Drakryttaren. Gratis men förboka plats. I Stadshallen i Lund.

   

  Vid frågor om Cornelia Funkes Sverigebesök kontakta Melina Nordstrand: 
melina@opal.se, 08-282106