Malin Eriksson tar hästboken till en ny nivå!

  • Malin Eriksson, från Dalsland, är aktuell med boken Rakt mot hindret, en bok vars handling är förlagd till stallet men som rymmer långt mer än den vanliga hästboken.

    Boken kretsar kring prestationshetsen och hierarkin i stallmiljön, orättvisa villkor kopplat till ekonomiska förutsättningar och synen på hästen som tävlingsredskap.

    Malin själv har stor erfarenhet av hästar och ridning då hon har en bakgrund som tävlingsryttare på ponny som junior för Åmåls RK samt Karlskoga Ryttarallians. Hennes stora mål som fjortonåring var att bli elitryttare. Många av hennes egna erfarenheter speglas i boken. Vår tids frågor om klass, konkurrens, prestationskrav, självförverkligande, relationer och djuretik synliggörs i boken.

    Om boken:

    Mamma har inte kunnat betala hyra, igen. Så nu måste Jo och mamma flytta hem till mormor som bor i en annan stad. Det betyder lämna stallet och finaste hästen Tom som Jo fick rykta och värma upp åt Ebba ibland. Hemma hos mormor är allt blankt och rent, men det skaver mellan mamma och mormor. Och i Jo, när det blir allt tydligare att mamma vuxit upp i en helt främmande värld, och att hon dessutom dolt något för Jo. Något som har med ridning att göra. För i närheten av mormor finns också Åsens ridskola och fuxen Abbe. Kanske innebär flytten att Jo äntligen kan får börja rida, på riktigt?