Anna Holmström-Degerman

Ladda hem högupplöst bild »

 • Att presentera sig själv är inte alltid så lätt. Vad ska man ta med och vad ska man inte ta med? Vad är viktigt och vad är mindre viktigt? Det är svårt att svara på och det beror på vem man presenterar sig för. Jag brukar börja med att försöka föreställa mig den personen. Alltså föreställa mig Dig som just nu läser detta och vad du kan tänkas vara intresserad av. Och då blir det ungefär såhär:

  1970 föddes jag i Jokkmokk, ett litet samhälle som ligger ovanför polcirkeln. Jag bodde inte där så länge men jag åkte dit ofta och mina barndomsminnen är tätt knutna till Jokkmokk och mormor och morfar. Det är en viktig plats för mig. Jag har bott på många platser genom livet och de flesta finns i Norrbotten och Västerbotten.

  Jag har jobbat som bibliotekarie och journalist innan jag började skriva böcker på heltid. Nu är skrivandet mitt huvudsakliga jobb men jag gör också andra saker som rör skrivande och läsning på olika sätt.

  I mina böcker får man många gånger möta djur. Främst hundar och katter. Det beror på att jag själv tycker mycket om djur. Jag har haft katt sen jag var nio år och hund sen jag var tolv. Idag bor det två katter och en hund tillsammans med mig. Kasper, Malou och Majken. De är mycket viktiga personer i mitt liv.

  Jag skriver böcker för att det är det bästa jag vet. Jag läser också väldigt mycket böcker för det är också det bästa jag vet. När man läser och skriver så kan man förflytta sig hur man vill i nya världar och man kan prova att vara olika människor eller djur för en stund. Man reser i fantasin och det är snudd på magiskt.

  Att resa är också viktigt för mig. Jag gillar att se nya platser och träffa människor. Jag gillar sol och värme och havet. Jag gillar också att vara hemma och läsa en bok under en filt när regnet smattrar mot taket. Och det är faktiskt det jag har tänkt göra idag när jag skrivit klart det här. Det är söndag och september och gråmulet och jag är alldeles ledig idag. På soffbordet ligger en oöppnad bok och väntar på mig. Man skulle kunna säga att jag alldeles snart sätter mig i soffan under en filt och ger mig iväg på en magisk resa.

  Vi ses säkert någon gång någonstans och om du vill veta lite mer om mig så är du välkommen att titta in på modighetsprovet.se!


 • Titlar av Anna Holmström-Degerman utgivna på Opal bokförlag:
Modighetsprovet »
I vått och torrt »
Inte okej! »
Fegisen »
Smugglaren »
Branden »
Vilda söker nytt hem »
Örnnästet »
En orm för mycket »
Nörden på Nilen »
Vampyrvarning »
Stoppa Svarta madam »
Zombiepanik »