Britt Engdal

Ladda hem högupplöst bild »

 •  

  Britt Engdal är bosatt på Hönö utanför Göteborg. Britt har tidigare arbetat som barnbibliotekarie och som svensklärare vid barnskötarutbildningen på KOMVUX. Idag är hon barnboksförfattare på heltid. Hon har också ägnat sig mycket åt arbete med skrivarverkstäder i Författarcentrums regi, för barn på mellanstadiet. Britt har gett ut över trettio barn- och ungdomsböcker.

  Med sin rika skildring av miljö, människor och skärgårdsliv från svunnen tid har Britt Engdal lyckats levandegöra inte bara dramatiska händelser och färgstarka personligheter – både barn och vuxna – utan också gett liv åt ett spännande kulturarv. Hon berättar själv:
  –I sommarskymningen i ruffen på vår segelbåt började jag skriva de första spökhistorierna, vaggad av Skageracks mjuka dyning och med de farliga rösena ute på skären inom synhåll. Tre saker har lockat mig in i denna genre: Mina biblioteksbarns omättliga hunger efter spökhistorier, min förälskelse i Bohuslän, dess vikar, klippor och folktro och min smak för det muntliga berättandets ton, något som växt fram under allt det sagoberättande som jag ägnat mig åt på biblioteket.

  Förutom de böcker som handlar om Bohuslän har Britt Engdal också skrivit böcker i lättläsningsgenren, som t ex:

  Leila – flickan som inte fanns                        Månflickan och främlingen, 2007
  Röd måne, 2005
  Månens sång, 2004

  Britt Engdal har ett brett spektra och hon skriver även för ungdomar. Ofta finns en skugga av saga och magi med i böckerna. Några av titlarna är:

  Kampen om klenoden, 2006                                      Den magiska flätan, 2005
  Skuggor och slånbärsblom, 2004

   


 • Titlar av Britt Engdal utgivna på Opal bokförlag:
Monster i mörkret »
Ulf Hårdes saga »
Dora och drakringen »
Månens sång »
Röd måne »
Månflickan och främlingen »
Leila flickan som inte fanns »
Fyrvaktarens käpp »
Havets hemligheter »
Teresa, sju trappor upp »
Svarta sekunder »