Emma Andersson

Ladda hem högupplöst bild »

 • Mitt namn är Emma Andersson och jag är 20 år. Jag bor i Eslöv tillsammans med mina föräldrar, min syster och min bror. I hela mitt liv har jag älskat att läsa och skriva: jag började skriva mina egna sagor som femåring och bestämde mig för att bli författare som åttaåring.

  Hösten 2010 gavs min debutroman, en ungdomsbok vid namn Där drömmar blir till, ut här på Bokförlaget Opal. Då kunde jag titulera mig författare och en av mina största drömmar hade äntligen gått i uppfyllelse. Det kändes läskigt och spännande, men framför allt ganska märkligt.

  Fast trots att jag älskar att skriva gör jag faktiskt andra saker också, och bland mina andra bedrifter finns väl att jag tog studenten 2009 från det Samhällsvetenskapliga programmet (med internationell profil) på Bergagymnasiet i Eslöv. Efter det började jag på Lunds Universitet och läste då ett år Litteraturvetenskap. Det var verkligen spännande och intressant och perfekt för mig när tentaplugg är detsamma som att läsa alla klassiska romanverk genom tiderna!

  På fritiden skriver jag och läser så mycket jag hinner, samt sjunger i kör. Egentligen är jag alldeles för gammal för att vara med i ungdomskören på Eslövs Kulturskola, men jag får vara kvar ändå, och tur är väl det för annars vet jag inte vad jag hade gjort! Att sjunga har alltid varit en del av mig och det är något jag måste göra annars spricker jag!

  Just nu studerar jag Religionsvetenskap på Lunds Universitet och försöker balansera det med ett skrivande liv och ett vanligt. Det finns så mycket jag vill göra och så lite tid!

  Vill ni veta mer om mig får ni gärna besöka min blogg:

  http://dardrommarblirtill.blogspot.com/

  Där kan ni läsa om allt som händer mig som författare, om mitt skrivande och lite annat smått och gott (som till exempel hur lång min tunga är).

  Jag har även en Facebook-sida:

  http://www.facebook.com/pages/Dar-Drommar-Blir-Till/142031352505158


 • Titlar av Emma Andersson utgivna på Opal bokförlag:
Mardrömmar »
Där drömmar blir till »