Foto: Davy Prieur

Håkan Lindquist

Håkan Lindquist har skrivit flera romaner, huvudsakligen för unga men också för vuxna läsare. 

Han debuterade med romanen ”Min bror och hans bror”, som handlar om en pojke, Jonas, som försöker få en tydligare bild av sin döde bror Paul, brodern som dog innan Jonas föddes. ”Min bror och hans bror” är skriven lite grann som en deckare, med ledtrådar och spår. Den har översatts till tolv språk.

Håkan Lindquists två senaste romaner innan ”Ariel tjugofyra/sju” som du kan läsa om här nedan, är ”Regn och åska”, som är en kärlekshistoria mellan två tonårskillar, Rein från Estland, och Oscar från Visby, och ”Tre dagar och två nätter”, som handlar om en fransk 17-årig kille, Guillaume, och hans mycket gamle farfar Marcel. Guillaume besöker sin farfar en helg, ett besök som varar i tre dagar och två nätter, och det är första gången sedan han var barn som han och Marcel umgås på tu man hand under en längre tid. De kommer närmare varandra och pratar om saker de aldrig pratat om tidigare, om kärlek och vänskap, om livsval och önskningar, och kanske är deras liv – trots åldersskillnaden och de olika förutsättningarna – inte så olika. De tre dagarna råkar också, utan att någon kunnat ana det, vara de sista dagarna i farfadern Marcels liv. 

Håkan Lindquist arbetar också som översättare. Och så har han skrivit librettot till en opera, ”William”, om William Shakespeare, med musik av kompositören B Tommy Andersson.  

Titlar av Håkan Lindquist