LÄSLOV 2019

LÄSLOV vecka 44 är ett brett och unikt läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk. Vi verkar tillsammans för att Läslovet ska väcka en längtan efter oväntade upplevelser hos både barn och vuxna. Och att lovet och läsandet står i centrum. – Läslov.se

Nu är det snart dags för Läslov och våra upphovspersoner har en del event. Här nedan ser du allt samlat.

Den 26 oktober, 11:00-13:00 kan du prova att arbeta som illustratör på Tumba bibliotek. Tillsammans med författarna till boken Fantastiska djur i Amazonas regnskog, Jack & Elliot Wallentin, skapas en utställning om djuren på jorden och klimatet. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 26 oktober, 14:00-16:00 kan du prova att arbeta som illustratör på Alby bibliotek. Tillsammans med författarna till boken Fantastiska djur i Amazonas regnskog, Jack & Elliot Wallentin, skapas en utställning om djuren på jorden och klimatet. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 28 oktober, 10:00 – 13:00, håller Anette Eggert skrivarkurs på biblioteket i Oxie, för alla mellan 10-16 år. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 28 oktober, 18:00 kommer Therese Henriksson till Bodens bibliotek för att prata om sin bok Kyla. I Thereses bok  får vi leva oss in i hur det skulle kunna kännas om strömmen försvinner när det är -30 grader ute. Hur skulle det påverka oss som samhälle? Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 29 oktober, 10:00-12:00 är Malin Eriksson på Vimmerby bibliotek! Först så berättar hon om sina böcker, och sedan är det dags att skapa en egen hästvärld! Här kan ni läsa mer om evenemanget.

Den 29 oktober, 13:00-15:00 kan du komma på rymdworkshop som leds av Peter Ekberg, på biblioteket i Upplands Väsby. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 29 oktober, 13:00-14:00 är Charlotte Cederlund på Stadsbiblioteket i Skellefteå och berättar om sina nya böcker, bland annat Det brinner! Passar från 7 år och uppåt. Kostnadsfritt. Ingen anmälan krävs. Och det finns chans att vinna en bok! Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 29 oktober, 13:00- 13:45 så håller Tuvalisa Rangström en introduktion till praktisk häxkonst på SF-bokhandeln i Stockholm.
Det blir häxskola och högläsning ur boken ”Elins hemligheter – en handbok i häxkonst”
Tuvalisa Rangström är aktuell med ”Elins hemligheter – En handbok i häxkonst.” Hon läser ur boken och håller häxskola där vi lär oss om häxans redskap, trolldomsörter och magiska föremål, följt av signering av boken. ”Elins hemligheter” är en praktisk handbok i häxkonst full med magiska ingredienser, som kan inspirera unga nybörjarhäxor som själva vill utöva magi. (Rekommenderad ålder, från ca 9 år). Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 30 oktober, 13:00-15:00 så besöker barnboksskaparna Tuvalisa Rangström och Mia Maria Güettler (Berghs Förlag) MUJI, Åhléns City för några timmar av pyssel och läsning. Här kan du vara kreativ med papper, lim, sax och penna, det finns också möjlighet att sätta sin personliga prägel på en anteckningsbok och göra den till en skuggbok (dagbok för häxor), olika anteckningsböcker finns att köpa på MUJI. Det kommer också gå att köpa Tuvalisas och Mia Marias böcker till signeringspriser! Det blir även högläsning och utställning av bilderna från böckerna ”Elins hemligheter” och ”Farligt, Kjelle!”. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 31 oktober, 15:00 håller Malin Eriksson workshop på Klågerups bibliotek. Skapa ett stall med författaren Malin Eriksson! Malin vet allt om stall och hästar – och om att skriva. Tillsammans gör ni en karta över ert stall, hittar på vilka hästar som finns där och vilka som sköter om dem. Sedan fantiserar ni ihop berättel-ser som utspelar sig i stallet! Du kommer både få rita, skriva och berätta om ett av världens bästa djur. Från 8 år. Här kommer ni vidare till evenemanget.

Den 1 november, 15:00-17:00, bjuder vi tillsammans med NK bokhandel och NK Lek & Baby bjuder vi in till en eftermiddag med häxtema! Tuvalisa Rangström NK Lek & Baby, plan 4.
Här kan du komma och höra Tuvalisa berätta om och läsa ur sin nya bok ”Elins hemligheter – En handbok i häxkonst”. Du kan även bli spådd i teblad och göra din egen trollstav!
Det kommer också vara en tävling och självklart kan man köpa boken till bra signeringspris.
”Elins hemligheter” är en praktisk handbok i häxkonst full med magiska ingredienser, som kan inspirera unga nybörjarhäxor som själva vill utöva magi. Här kommer ni vidare till evenemanget.