Vinn ett författarbesök med Torsten Bengtsson

Tävlingen är avslutad. Vinnaren kommer att meddelas per mail.

I samband med att Torsten Bengtssons bok Mörka krafter kommit ut så lottar vi på Bokförlaget Opal även ut ett författarbesök med Torsten, samt en klassuppsättning av boken. Mörka krafter är en ungdomsbok om hur dagens främlingsfientlighet är starkt kopplat till Förintelsen.

Alla skolklasser kan delta, men boken är rekommenderad för ålder 12–15 år. Motivera med två meningar om varför just er klass ska vinna ett besök. Förlaget står för alla kostnader kring besöket. Den vinnande klassen kommer få en klassuppsättning, och ett krav är att eleverna ska ha läst boken inför Torstens besök.

Tävlingen pågår mellan den 27 januari till den 2 mars (09:00). Motiveringen kan komma att användas i marknadsföringen av boken.

Skicka er motivering till tavling@opal.se
För frågor, kontakta hanna@opal.se

Om boken:

Torsten Bengtsson har skrivit en berättelse som redogör för delar av Europas mörka historia och kopplar den till dagens främlingsfientlighet och antisemitism, samtidigt är det en fin skildring av vänskap och inte minst den första kärleken.  
John och Rita går i åttan. En händelse i omklädningsrummet efter gympan får dem att genom ett skolarbete fördjupa sig i andra världskriget och Förintelsens mörker. De vill ta reda på vad som hände och försöka förstå hur och varför det kunde ske. De intervjuar en person som överlevt Förintelsen och får ta del av en historia de knappt kan ta in.   
Samtidigt klottras hakkors på väggarna i skolan, nazistmöten arrangeras och flyktingförläggningen, där John och Ritas klasskompis bor, brinner ner. En mörk kraft håller på att ta över och John och Rita råkar, genom sitt skolarbete och engagemang, riktigt illa ut.