Ungdomsboken Kyla är nominerad till Norrlands litteraturpris!

Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr har tillkännagivit de nominerade till Norrlands litteraturpris 2020, för bästa bok utkommen under 2019. Kyla av Therese Henriksson är nominerad i kategorin barn- och ungdomslitteratur.

Kyla handlar om överlevnad, om att vara separerad från de du älskar och om att göra allt för att hålla skenet uppe när kylan tränger sig på.

När den här berättelsen kom till mig var det vinter och en bit under minus trettio. Vid morgonkaffet möttes jag av ett nyhetsinslag om cyberhot, och av ett annat om kylan som drabbat hela landet. Jag hade det skönt med mitt varma kaffe och en brasa som sprakade i eldstaden, men nyhetsinslagen fick mig att fundera. Tänk om strömmen skulle försvinna ett längre tag. Om jag inte kunnat elda, och om jag bott i lägenhet?”– Therese Henriksson

Norrlands litteraturpris är ett litterärt pris som utdelas av Norrländska. litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Vinnaren utses i maj och priset delas ut under Norrländska litteratursällskapets årsmöte den 4 juli.