Seminarium på Bokmässan 2020

Malin Stehn har tillsammans med Per Lange (B. Wahlströms) ett seminarium på årets digitala bokmässa. Ett seminarium som behandlar ämnet moralkakor i barnböcker.

Inga moralkakor, tack!
Torsdag 24 september, 13:45-14:15
Per Lange, författare till serien Bennys hemliga rapporter, och Malin Stehn, författare till bland annat Skuggbilder, möts i ett samtal om varför de tycker det är så viktigt att skriva om sådant de brinner för -utan att moralisera. Malin Stehns Skuggbilder skildrar alkoholism och våld i nära relationer, där sanningen om trettonåriga Nickis pappa kommer fram. I Per Langes bok Operation: Utplåning fylls skolgårdarna av lek- och aktivitetscoacher. Allt barn gör måste gå i linje med Föräldraföreningens värdegrund och åsiktsskillnader bestraffas, ofta med medicinering. Programledare: Lotta Olsson, journalist.

Här får ni mer information om hur den digitala bokmässan går till.