Opal på Bokmässan

Årets bokmässa blir inte som vanligt men vi är glada att kunna meddela att två av våra upphovspersoner kommer delta i varsitt seminarium, som kommer att sändas digitalt:

Tjejkollektivets kraft: fredag 24 sep. kl 11.45-12.15
Med Charlotte Cederlund, Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sannah Salameh

Det är inte lätt att vara ung tjej, vare sig i högstadiekorridoren eller på sociala medier där snäva normer, jämförelseångest, trakasserier och strukturella orättvisor präglar vardagen. Charlotte Cederlund (Så jävla operfekt) skildrar ett gäng tjejer som till slut vägrar infinna sig i detta. Sannah Salameh (Mariam) skriver om Mariam som drömmer om en tillvaro utan trakasserier och om att få bli någon helt annan. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck (Jobbiga tjejer) är tillsammans med Sara Ohlsson aktuella med andra boken om tre tjejer som fått nog av orättvisor. Tillsammans diskuterar de högstadietjejers utsatthet och tjejkollektivets kraft.

Tjockisarnas triumftåg: fredag 24 sep. kl 16.45-17.15
Med Malin Eriksson Sjögärd, Niclas Christoffer och Eva Frantz

På sociala medier har kroppspositivismen blomstrat länge, men hur står det till med normbrytande kroppar i litteraturen? I Malin Eriksson Sjögärds Fat Dance möter vi Maddi som älskar att dansa och inte vill skämmas över att vara tjock. Eva Frantz skriver i Nattens drottning om Viktor, en knubbig och ensam pojke som tvingas in i ett skräckinjagande mysterium. I komikern Niclas Christoffers drastiska dystopi Losing big or losing everything dras kroppsfixeringen i samhället till sin spets i en framtidsskildring där vikten och hälsan bestämmer dina rättigheter. 

Seminarierna sänds på Bokmässan Play, ”biljetter” köps via bokmässan.se.