Läslovsutmaning

Spela in en kuslig film med din fritidsgrupp och var med och tävla om första boken i serien Den gamla kyrkogården + ett författarbesök av Emma Johansson!

Bokförlaget Opal bjuder in alla fritids som vill vara med i utmaningen att samla intresserade elever i mindre grupper, planera och spela in en kortare film under temat kyrkogård och spöken. Antal deltagare, handling och längd på filmen är upp till var och en. Det viktiga är att man engagerar sig! 

Utmaningen startar inför läslovet och deadline för att skicka in sitt bidrag till oss är sista november. Vinnaren kommer tillkännages i december.

Bidragen skickas till: tavling@opal.se och döps till Läslovsutmaning i ämnesraden.

Vi kommer inte dela bidragen utan tillstånd från de medverkande. Handlingen i filmen behöver inte vara kopplad till bokserien Den gamla kyrkogården.

På det vinnande fritidshemmet får alla barn på avdelningen ett varsitt ex av boken Den gamla kyrkogården – Underjorden. Avdelningen vinner dessutom ett författarbesök av Emma Johansson, som bokas via förlaget.

För frågor, maila melina@opal.se.

Må bästa skräckis vinna! 

Den gamla kyrkogården är en spännande bokserie i tre delar, Underjorden släpptes i maj 2021, Spådomen i september 2021 och den avslutande delen, Kraften, släpps i mars 2022. Emma Johansson har skrivit en rysare fylld av magi och spänning, berättad med mycket humor och värme. Med lite svartvita illustrationer av Elwira Pawlikowska-Modzelewska.