Privat foto

Ellinor Ledger

Hej!  

Jag är en omättlig bokslukare med en magisterexamen i litteratur och översättning under bältet. När jag inte sitter med huvudet i en bok, greppar fingrarna otåligt om pennan och så har det varit så länge jag kan minnas! Min barndom myllrade av bläckpennor och klotterfyllda anteckningsblock, min ungdom av tangentknappande. Trots alla de förändringar som åren burit med sig, har mina författardrömmar envist klängt sig fast och ord är fortfarande det som skänker min vardag mening och riktning.   

År 2016 lämnade jag Lunds kullerstensgator bakom mig och beslutade mig för att bege mig till Frankrike, där jag fortfarande äventyrar och förser min glödheta passion för språk med en värdig utmaning!  

Att skriva är att bära glasögon försedda med olika filter, att granska omgivningen med ett förstoringsglas – hastigt hålla ut örat för att fånga upp den sista skvätten av en konversation. Ord är makt, en makt som i min mening blir som bäst då den vattnar andras kunskap och erfarenhet. Jag tycker därför mycket om att skriva barnböcker som i pedagogisk anda skojar till det en hel del. Det är med ett leende på läpparna som man kommer på sig själv med att lära sig en massa saker i samma veva! Mina länge eftersträvade författardrömmar har nyligen förverkligats med en första publicering av min egen barnbok Slipa snacket.