Foto: Saga-Mariah Sandberg

Filippo Vanzo

Jag föddes 1982 i Thiene, Norra Italien. 2014 flyttade jag till Sverige och började samtidigt arbeta som frilansande illustratör.

Jag illustrerar bilder för flera olika branscher: barnböcker, vetenskapliga och historiska illustrationer, storyboards för film och reklam, concept art, med mera. En stor del av mina uppdrag består dock av kartläggning, eller kartografi, som jag illustrerar för bl.a. skönlitteratur, roll- och brädspel, faktaböcker, muséer, myndigheter och så vidare.

Min inspiration kommer å ena sidan från naturen (Dolomiterna och den svenska skogen har båda en speciell plats i mitt hjärta), vilken jag tror är vår viktigast och värdefullaste skatt.  Å andra sidan jag har alltid varit väldigt fascinerad av allt som rör historieberättande, så som filmer, serier, sagor och myter, rollspel, musik, även vår historia. Som illustratör får jag skapa berättelser med händerna men hjälp av blyerts, bläck, färg och komposition, vilken är en fantastisk känsla – och medför även en sorts ansvar som jag gärna bidrar med.