Frederique Feder

Frederique är född i Paris. Hon åkte till New York för att studera både konst på Art Student League och skådespel på Neighbourhood Playhouse.Hon återvände till Frankrike och fortsatte hennes karriär som skådespelerska i filmer så som Alex de la Iglésias Action Mutant (som vann tre Goya), Krzysztof Kieslowskis Den röda filmen (nominerad till Guldpalmen) och Roberto Cimpanellis Un Inverno Freddo Freddo som vann Silver Ribbon i Rom. Samma år fick Frederique ett stipendium från Academy des Beaux-Arts i Paris, för att skriva ett anpassat manus för Casa de Vélazquez i Madrid. Senare skrev och regisserade hon sin första kortfilm The Copyist. Samma år fick hon även ett stipendium av Beaumarchais Foundation i Paris för att skriva Cuisine Chinoise, en kortfilm med Irène Jacob (Veronikas dubbelliv) i huvudrollen. Filmen fick uppmärksamhet på många internationella filmfestivaler och vann pris för bästa kortfilm på Dignes-les-Bains. Frederique fick ytterligare ett stipendium av Beaumarchais Foundation för att skriva om Cuisine Chinoise som långfilm.

2018 blev Frederiques foton utvalda av Agnes b. som genomförde hennes första egna utställning i Frankrike. 
2020 samarbetade hon med Woman Trust UK och Saas Gallery i London för sitt No More Manifest, en egen utställning där hon kombinerar film, foton och tredimensionella verk.
2021 blev hennes foton utvalda av London Royal Academy of Art. 
För närvarande skriver hon sin första dokumentär, Cowboy Soul. Hon känner att det blir ett nytt sätt för henne att förena hennes många kunskaper samtidigt som hon utforskar kvinnors villkor, vilket alltid varit ett genomgående tema i hennes verk.

När Frederique var liten bodde hon flera år i södra Frankrike. Tack vare hennes mamma skapade hon tidigt ett starkt band till djur, speciellt fåglar och hundar. När det gällde fåglar var regeln att burens dörr alltid skulle vara öppen, med undantag från på natten. När Frederique adopterade Bunji (fågeln som varit inspirationen till Bo) lärde hon sin son samma regel; öppen dörr till buren. Inom kort märkte hon det speciella bandet mellan fågeln och sonen och boken Min kompis Bo blev till.