Foto: Eva Tellander

Lena Thoft Sjöström

I en liten verkstad på den lilla ön Öland sitter jag med mitt företag Los Formos. Här skapas inte bara illustrationer med humor och hjärta till barnböcker och läromedel, utan här layoutas också en massa ungdomsmagasin, annonser och annat tryckvänligt och roligt! Bland uppdragsgivarna finns förlagen Egmont, Opal, Gleerups, Berghs, Stabenfeldt, Kakao, Studentlitteratur och Ordalaget.

Efter min utbildning på Serieskolan i Malmö 2000 var mitt första riktiga uppdrag att rita figuren Julia till tidningen med samma namn. Jag är fortfarande hennes ”mamma” men har haft turen att bli mamma till många fler figurer och älsklingar under åren.

Förutom att försöka hålla ihop vårt 70-tals hus med slivertejp och första hjälpen försöker jag vara en bra förälder till två pojkar som ska ha mat och underhållning . Jag lyckas sådär med detta. Men de tycker om mig ändå.

Inspirationen hittar jag mycket i mitt och i mina vänners liv. Jag läser mycket barnböcker, lånar mer av det på biblioteket än mina barn. Vi har en skatt av illustratörer och formgivare i det här landet och jag får inspiration från var och en av dom.

Lots of love,
Los Formos