Privat foto

Marie Oskarsson

Skrivande har varit mitt liv i evigheters evighet. Jag började på Journalisthögskolan direkt efter gymnasiet, och har jobbat som journalist sedan dess. Det gör jag fortfarande.

Men när äldste son aldrig ville göra sin läsläxa, blev jag tvungen att skriva en bok som skulle passa honom – och då blev jag också författare. Min första bok , Bläckfiskresan, kom ut 2001 och sedan dess har jag skrivit mängder av böcker för framför allt barn och unga. Och nu är mina barn vuxna, så jag behöver inte längre oroa mig över deras läsläxor.

Författarjobbet har gett mig upplevelser som jag är djupt tacksam över: skrivarworkshops med barn i skolan, samarbeten med människor jag inte kände tidigare och resor till platser jag längtat efter att besöka.

En sådan upplevelse ledde till bilderboken Masken, som är min första på Opal. Den har jag gjort tillsammans med illustratören Kenneth Andersson, som bor på Gotland och storytellern Jeeva Raghunath, som bor i Chennai i Indien. Eftersom jag bor i Göteborg har vi oftast fått samarbeta via mejl. Det är annorlunda, men det går.

Jag är född i Göteborg, uppvuxen i Hjo, tillbringade somrar och lov på Tjörn som barn, arbetar mycket i Stockholm och bor i Göteborg och på Käringön. 

Läs gärna mer på min hemsida: www.marieoskarsson.se