Privat bild

Micaela Annas

Som barn befann jag mig mer i fantasin än i verkligheten. Jag var en drömmare, är förresten än idag. När jag började skolan klarade jag av uppgifterna ganska snabbt, för att sedan flyta ut i drömmarnas värld medan blicken sökte sig ut genom skolfönstret, bortom skolgården. Om kvällarna läste mamma för mig. Hon bjöd mig in i en annan värld, där ingenting var omöjligt. Där inga ämnen var tabu och inga utmaningar för svåra. Jag minns känslan när hon sa: ”Det här är sista kapitlet för ikväll”. Minns hur jag låg alldeles tyst och stilla, höll tummarna. Väntade. Såg med spänning när ett nytt kapitel började. Höll andan … Andades ut först när mamma läste första raden i det nya kapitlet. Då visste jag att hon glömt bort att hon skulle sluta läsa. Ikväll igen. 

Jag var bara drygt fyra år när jag bestämde mig för att bli författare. Jag satsade helhjärtat, skrev sagor och illustrerade dem med stort engagemang. Föga anade jag att det skulle dröja nästan 30 år innan min första bok kom ut. Campingtjuven släpptes på Opal i maj 2017. De fina illustrationerna har Bettina Johansson gjort. Uppföljaren Slalomsabotören släpptes 2019.

Idag bor jag i Kinna med man, tre barn, två kaniner och en katt. Jag är utbildad personalvetare med inriktning mot psykologi, men har aldrig jobbat inom HR. Istället har jag valt att byta riktning och studerar nu till grundlärare för årskurs f-3, samtidigt som jag arbetar med barn och ungdomar med funktionsvariationer. På fritiden promenerar jag i skogen, umgås med familjen, läser, skriver, målar, drömmer och dricker stora mängder kaffe – allra helst i termosmugg.  Med mina böcker vill jag skapa stunder av glädje för både barn och vuxna. Jag gillar böcker som tål att läsas om och om igen, där barn och vuxna kan upptäcka nya saker och där nya tankar och känslor dyker upp för varje läsning.