Sara Gimbergsson

Jag är född 1958 i Västanfors. Uppvuxen i Ludvika i södra Dalarna. Jag har läst konstvetenskap i Uppsala, gått Nyckelviksskolan på Lidingö och bildlärareutbildning i Umeå. Under min uppväxt tyckte jag mycket om att rita och måla och att göra små figurer i modell-lera. Karaktärerna hämtade jag från böcker eller film o tv. När figurerna var klara måste dom ha någonstans att bo. Då byggde jag hus i kartong som målades och tapetserades med små möbler till. Att skapa egna världar på det här sättet var det roligaste jag visste.

Fortfarande gör jag det, skapar egna världar, fast nu mest på papper. Det är lika roligt och spännande som när jag var barn.

Jag har arbetat i olika yrken som lärare, originalare och AD-assistent. När jag var mammaledig med mitt andra barn fick jag en idé att göra en bilderbok om barnen, ja hela familjen hamnade på bildsidorna. Rally-Pojken får en bebis hette boken som kom ut på Eriksson & Lindgren bokförlag 1999. Sedan dess har det blivit många bilderböcker. Oftast illustrerar jag andras texter men det händer ibland att jag skriver eget också.

Sara Gimbergssons hemsida.