Rapport från mitt trasiga hjärta

  • ISBN: 9789172266131
  • Åldrar: 9-12 år
  • Kategorier: Barnböcker
  • Utgivningsdatum: 2023-09-11
  • Sidantal: 230

Hej och hjärtligt välkommen till mitt gråa och oansenliga liv. Det är jag som är Alban Eriksson. Jag skulle vilja skriva att jag är en helt vanlig kille, en typisk medelsvensson, men det är inte sant. Det är värre än så. Jag ligger under genomsnittet. Jag är inte särskilt bra på någonting. Eller okej, jag kan väldigt mycket om djur, men det är ingen som gör vågen för det. Fast för ett tag sedan gick mitt liv från noll till tusen knyck på typ en sekund. Helt utan förvarning.   

När stadens grevinna ber Alban att hjälpa till på det gamla zoot som nu är omvandlat till ett hem för utrotningshotade och skadade djur tar hans liv en vändning. Kanske kan han nu komma närmare sitt mål om att jobba som forskare på Svalbard, och samtidigt imponera på Sonja, som han är upp över öronen kär i. Men allt är inte som det verkar. Grevinnan har uppstoppade djur på väggarna, och minnet av farmors döda granne Edvin fortsätter att dyka upp på de mest oväntade ställena. Och så var det ju den lilla detaljen att Alban har ett hjärtfel och skulle kunna kola vippen vilken sekund som helst  

Med humor och hjärtsnörpande värme berättar Annika Langa om hjärtsjuka Alban och hans resa mot att bli sitt sanna jag. En feelgood-roman för 9 12-åringar full av vänskap, spänning och fnissattacker som inte går att hejda.