Privat foto

Emma Tinnert

Jag är född 1985 och uppväxt i Östra Tunhem, en liten by på Mössebergs sluttning utanför Falköping. Jag är numera bosatt på Öland tillsammans med min familj. 

Min uppväxt tillsammans med en mycket natur- och kulturintresserad familj har satt sina spår. Att måla och teckna har alltid varit en stor del av mitt liv. Då jag var riktigt liten täckte mina föräldrar in hela köksbordet med ritpapper så att jag kunde skapa fritt med både kritor och vattenfärg. Mitt tydligaste minne från förskolan är utsikten från fönstret vid målarbordet och både under grundskolan och gymnasieåren var det projektarbeten där man själv fick  kombinera text och bild som hörde till höjdpunkterna. 

Efter studenten på det naturvetenskapliga programmet gick flyttlasset till Kalmar och studier vid Kalmar högskola, numera Linnéuniversitetet. Det ledde till en magisterexamen i biologi med inriktning terrester ekologi och naturvård. Under utbildningen till biolog utvecklades mitt stora intresse för dagfjärilar. Det var även i samband med mina studier som tanken att kombinera mitt intresse för biologi med min passion för akvarellmåleri genom att bli illustratör väcktes.

Att få skapa böcker har alltid funnits med högt upp på önskelistan. Att dessutom ha fått möjlighet att vara med och illustrera en bok om fjärilar är en dröm som gått i uppfyllelse.