Emmelie Salomonsson

Redan som barn visste jag att jag ville jobba som konstnär. Då förstod jag inte hur många möjligheter inom det konstnärliga yrket det finns. Jag visste bara att jag ville teckna och skapa historier. Under min utbildning inom Design- Visuell kommunikation väcktes mitt intresse för bilderböcker. Det blev något mer än en bok med bilder och text. Det blev en konstnärlig uttrycksform.

Jag fascineras av komplexa bilderböcker där gränser mellan barn och vuxna är vaga och där teman visar livets djup och mörker. Detta får dock gärna samverka med humor och vackra bilder. Gärna detaljrika där man får upptäcka mer för varje gång man läser!

Som illustratör har jag ett varierande uttryck och jag har testat många stilar. Men nu på senare år har jag hittat tillbaka till akvarellen och där är jag nog för att stanna. Ett tag iallafall. När jag arbetar försöker jag alltid tänka ”hur ska jag teckna för att ha det så roligt som möjligt”. Då blir det bäst resultat. När jag leker med bilden.

”Fågel, fisk eller mittemellan?” blir min debutbok som både illustratör och författare. Att skriva böcker har jag haft som mål länge och det är absolut något jag kommer att fortsätta med!

Läs mer om mig och mitt arbete på min hemsida https://www.emmeliesalomonsson.se/