Privat foto

Petra Wester Norgren

Hej!

Mitt namn är Petra Wester Norgren, jag är 30 år och har precis startat eget som frilansande illustratör och formgivare. Jag bor med min man i en stor gul trävilla i lilla byn Rude i skogarna mellan Borås och Ulricehamn. Jag är uppväxt på landet med en vild mix av hundar, katter, hästar och barn, en barndom med mycket liv och rörelse. 

Skapandet med färg och form har alltid funnits där som en värld att fly in i, att kunna försvinna bort med penna och papper. Dock var Illustratörsyrket inte så uppenbart ändå, efter ett ivrigt sökande efter en “vad-ska-jag-bli-när-jag-blir-stor-plan” som tog mig till alla möjliga skapande såsom foto, konst, och senast textil så kände jag nu att jag hittat rätt.

Att vara illustratör och formgivare ger mig möjligheten att arbeta med alla dessa inriktningar som jag tycker är så roligt.

Ett yrke som man kan forma till just det man vill att det skall vara.
Just barnböcker är för mig det ultimata inom detta yrke, mitt skapande ter sig  rätt barnsligt i uttrycket och det ger mig möjligheten att utan hinder få skapa precis så hjärtat vill. Efter 3 år på en småbarnsavdelning som dagisfröken och efter hundratals lästa barnböcker började ett frö gro om att en dag skriva och illustrera egna barnböcker, att få berätta egna historier med text och bilder,

Första steget vara att illustrera min vän Evas bok, vår debutant bok Vad ska lilla nallen göra nu? I denna stund håller jag även på att jobba på min egna barnbok, den handlar om ett band som tappar bort sina instrument, med inspiration hämtat från mitt andra yrke som Turnéledare för min man som är musiker. Mer om denna bok får ni förhoppningsvis veta längre fram i tiden …

Besök mig gärna på min hemsida www.petrawesternorgren.se.