Foto: Joakim Brolin

Viveka Sjögren

Född 1966 i Stockholm, sedan 1995 bosatt i Delsbo i Hälsingland. Viveka har varit verksam författare och illustratör sedan 1993 och har genom åren fått ta emot utmärkelser och priser både för sina bilderböcker och sina ungdomsromaner, bland annat en nominering till Augustpriset för I den tysta minuten mellan, 2011, Kabusa böcker. Bilderboken Om du skulle fråga Micha, 2015, Kabusa böcker, belönades med Elsa Beskowplaketten.  

Några av hennes böcker finns inlästa på flera språk på UR.

Viveka har länge varit engagerad i internationella sammanhang och både deltagit i och drivit litterära projekt i länder som Georgien, Nepal, Turkiet och Eritrea. Som ordförande i Internationella Rådet i Sveriges Författarförbund har hon ägnat sig åt fristadsfrågan i Sverige och skött författarbesök från när och fjärran.

Viveka är certifierad skrivpedagog och har jobbat mycket med Skapande skola, skrivarläger, pedagogiska uppdrag åt bibliotek och museer och hållit kurser och föreläsningar om litteratur för barn och unga. 

Hon har även publicerat sig i litterära tidskrifter som Provins och Balder och är en av sex medlemmar i den litterära gruppen BLÄCK med hemvist i Gävleborgs län. Gruppen har producerat ett antal litterära program för scen och skrivit dramatik tillsammans.

www.viveka.nu

hej@viveka.nu

Titlar av Viveka Sjögren